KurioziteteTe ndryshme

Një tjetër Da Vinç, matematikani gjeni që krijon art nëpërmjet formulave

Nëse formulat matematikore nuk janë asgjë për ty, atëherë ti je si gjithë ne, normal. Por për 25-vjeçarin iranian, Hamid Naderi Yeganeh, formulat matematikore janë një pjesë shumë e rëndësishme e jetës së përditshme.
Ai  është konsideruar si një nga artistët më të veçantë të shekullit dhe arti i tij krahasohet më atë të Da Vinçi-it. Hamid krijon piktura dhe imazhe duke përdorur formulat matematikore dhe funksionet trigonometrike.Hamid Naderi Yeganeh 4

“Unë përdor matematikën për të gjetur pikat e kulmit të  figurave dhe segmenteve , në këtë mënyrë mund të krijoj figura që ngjajnë më gjëra të vërteta në jetën reale si kafshët për shembull’’.Hamid Naderi Yeganeh 3

Ai studion matematike në Universitetin e Qom në Iran, por në të njëjtën kohë shpërndan dashurinë e tij për artin.Hamid Naderi Yeganeh  2“ Unë e dua matematikën, por dua gjithashtu edhe artin. këto të dyja nuk kanë pse të jenë të ndara”, tha ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button