Rajoni

Paraburgim prej 30 ditëve për tetë protestuesit në Shkup

paraburgim-prej-30-dit-euml-ve-p-euml-r-tet-euml-protestuesit-n-euml-shkup_hdPër 30 ditë u është vazhduar arresti tetë personave të cilët morën pjesë në protestat më datë 4 të këtij muaji, para objekteve të Gjykatës Themelore Shkup 1 – Shkup, dhe Gjykatës Themelore Shkup 2 – Shkup, me ç’rast me gurë dhe gjësende të tjera të forta janë dëmtuar fasadat e objekteve dhe u lënduan disa nëpunës policorë.

Në Gjykatën Themelore sot është dorëzuar propozimi aktgjykues i Prokurorisë Themelore kundër tetë personave me iniciale A.R., M.B., R.V., A.A., E.I., I.M., dhe F.Z., të cilët ndiqen për vepër penale “pjesëmarrje në turmë e cila shkakton vepër penale”.

Gjykatësi kompetent, pas shqyrtimit dhe vlerësimit të propozimit të prokurorit, solli vendim që të akuzuarve të cilëve paraprakisht u ishte përcaktuar masë arresti në kohëzgjatje prej tetë ditëve, sot t’ua vazhdojë masën e arrestit për 30 ditë të tjera.

Ndryshe, Kodi penal, madje parasheh burgim prej 3-5 vite, për pjesëmarrje në turmë, pengesë në kryerjen e detyrës zyrtare dhe demolim të objekteve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button