Keshilla

Po sikur të mos lahem? 6 pasojat e mungesës së higjienës.

Ja disa argumente perse duhet te mbani një higjiene te pastër dhe te mos neglizhoni dushin.

Infeksionet

Sa me shume te djersitni aq me e lagësht dhe ngjitëse behet lëkura juaj. Për këtë arsye mikrobet e ambientit vendosen mbi lëkurë dhe duke qëndruar për një kohe te gjate do e irritojnë atë dhe do krijojnë infeksione shpesh te renda.

Te kruarat

E qullur dhe e mbuluar me baktere, lëkura do filloje te kruhet. Duke e tepruar me kruajtjen ka rrezik qe infeksionet te bëhen edhe me te renda e sidomos kur kruheni me thonj te cilat kane pafund papastërti.

Puçrrat

Lëkura e piste dhe me pore te bllokuara mund te shtoje puçrrat ne fytyre dhe ne gjithë trupin. Këto puçrra qe nuk pastrohen infektohen edhe me keq.

Viruset

Te mos lash trupin dhe duart do te thotë te inkurajosh viruset: rrufe, grip apo gastroenterit.

Era e keqe

Trupi juaj mund te prodhoje 1-3 litra djerse ne ore kjo ne përputhje me klimën dhe aktivitetin qe kryeni. E ndërthurur me bakteret e lëkurë, kjo djerse mund te shkaktoje aroma te renda te cilat do ua shpifin personave qe ju rrethojnë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button