Keshilla

Pozicionet e drejta dhe të gabuara gjatë gjumit

140334970914033384352014_SleepPositions889.pngartikull.jpgartikullLlogaritet se janë me shume se 10% e popullsisë qe vuan shqetësime me frymëmarrjen. Behet fjale për shqetësime qe ne te vërtetë nuk duhen anashkaluar, pasi ato dëmtojnë cilësinë e gjumit te natës, por njëkohësisht ne mënyrë te drejtpërdrejte, edhe përqendrimin, fokusimin, rendimentin dhe produktivitetin gjate ditës.
1.    Gjumi ne shpine.
–    Favorizon gërhitjen
–    Minimizon krijimin e rrudhave dhe efektet negative ne gjoks
–    Redukton refleksin gastroezofagal
2.    Gjumi ne ane.
–    Eliminon gërhitjen
–    Dëmton shpatullën dhe qafen
–    Favorizon krijimin e rrudhave ne gjoks
–    Favorizon qarkullimin e gjakut
–    Është pozicion qe rekomandohet për periudhën e shtatzënisë
3.    Gjumi ne bark.
–    Eliminon gërhitjen
–    Favorizon rrudhat
–    Shkakton dhimbje te shpinës dhe qafës

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button