Politika

Rama: Mbyllja e “Mehmet Akif Ersoy”, asnjë qëllim tjetër veç zbatimit të barabartë të ligjit

Kryeministri Edi Rama sqaroi sot se vendimi për heqjen e licensës dhe mbylljen e shkollës jopublike “Mehmet Akif Ersoy” nuk ka asnjë qëllim tjetër përveç zbatimit të barabartë të ligjit.

“Pas çdo vendimi kërkohet një qëllim tjetër nga i vërteti dhe bombardohet publiku me lajme të rreme e me teori konspiracioni! S’ka asgjë të tillë dhe asnjë qëllim tjetër përveç zbatimit të barabartë të ligjit në rastin e heqjes së një license shkolle si plot të tjera më parë”, tha Rama.

“Të shesësh godinën ku ke lejen e aktivitetit shkollor dhe të hapësh aktivitetin diku tjetër, pa marrë lejen sipas ligjit, pa plotësuar kriteret e pa përmbushur standardet e kërkuara ligjërisht, është një shkelje për të cilën ligji parashikon heqjen e licensës”, theksoi ai.

Sipas Kryeministrit, “përdorimi i fëmijëve për të fshehur fajin karshi ligjit, prindërve dhe vetë nxënësve, duke luajtur rolin e viktimës së qeverisë, kur në fakt je verifikuar jo një po dy herë në shkelje, tregon ndërgjegje të ulët në raport me misionin e lartë të një vatre edukimi”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button