Kuriozitete

Rekord i ri, luleshtrydhja peshon 250 gramë

Një luleshtrydhe e kultivuar në Japoni ka hyrë në librin e rekordeve “Guinness”, për peshën e saj rekord, 250 gramë. Fruti, i lartë 8 cm dhe i gjatë 12 cm, është gjetur nga një fermer në Fukuoka.

Në natyrë, keqformimi dhe mutacioni i frutave mund të ketë motive të ndryshme. Për shembull, kur i ftohti dhe akulli godasin lulet e bimëve të luleshtrydhes. Në këtë rast, janë rritur shumë fruta dhe janë bërë bashkë për të formuar një më të madhe.

Rekordi i mëparshëm ishte mbajtur për 32 vite nga një luleshtrydhe prej 231 gramësh, e rritur në Mbretërinë e Bashkuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button