Politika

“Rusia financoi PD në 2017”/ Lulzim Basha reagon pas deklaratës së zyrtarit të lartë amerikan

“Partia Demokratike nuk ka marrë kurrë asnjë financim të huaj e aq më pak me burim rus.” -është ky reagimi që vjen nga ish kreu I PD, Lulzim Basha pas dekalaratës së publikuar në mediat e huaja se gjatë 2017, Rusia financoi PD me rreth gjysmë milioni dollarë PD-së.
Përmes një postimi në twitter, Basha shkruan se: kur pretendime të tilla u qarkulluan në disa media, Partia Demokratike i kërkoi zyrtarisht drejtësisë hetimin e këtyre akuzave dhe bashkëpunoi plotësisht me drejtësinë e cila hodhi poshtë..

“Partia Demokratike nuk ka marrë kurrë asnjë financim të huaj e aq më pak me burim rus. Kur pretendime të tilla u qarkulluan në disa media, Partia Demokratike i kërkoi zyrtarisht drejtësisë hetimin e këtyre akuzave dhe bashkëpunoi plotësisht me drejtësinë e cila hodhi poshtë..

Mediat e huaja publikuan sot deklaratat e një zyrtar të lartë amerikan sipas të cilit, Rusia ka dhënë fshehurazi mbi 300 milionë dollarë për parti politike dhe kandidatë në dhjetëra vende, që nga viti 2014 dhe Presidenti Putin është angazhuar në financim të fshehtë politik në mbarë botën, sipas një zyrtari të lartë amerikan.

Sipas zyrtarit që foli me median, ky është përfundimi në të cilin arrin një raport i komunitetit amerikan të zbulimit i cili ka analizuar financimet e Rusisë “në mbi 24 vende gjatë viteve të fundit në një përpjekje për të manipuluar demokracitë nga brenda”.

Sipas një burimi me njohuri mbi raportin amerikan të zbulimit, Shqipëria është një nga këto vende.

“Në Shqipëri, Rusia i dha rreth gjysmë milioni dollarë Partisë Demokratike në 2017 përmes kompanive fantazëm”, tha burimi i qeverisë amerikane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button