Kuriozitete

SHBA, 47-vjeçarja përplas kokën dhe pas humbjes së ndjenjave zgjohet gjeni

Leigh Erceg, 47 vjeçe ka humbur kujtesën dhe nuk mban mend asgjë nga e kaluara e saj. Më parë gruaja kujdesej për fermën dhe kafshët, e në kohë të lirë merrej me makinën.
Një ditë, gjatë kohës që ishte duke ushqyer pulat,  Erceg rrëzohet dhe prej goditjes në kokë humb ndjenjat dhe kujtesën. Pas kësaj ka zbuluar disa talente që nuk  i kishte vënë re më parë.Leigh-Erceg (1)Gruaja është bërë gjeni në matematikë, një poete e ndjeshme dhe një piktore shumë e aftë. Si mund të ndodhë një gjë e tillë?Leigh-Erceg (2)Mjekët thonë se dëmtimet në kokë kanë provokuar tek Leigh atë që quhet “Sindroma e Savantit”, një seri aftësisht të veçanta dhe mbi norma që janë të lidhura shpesh me vonesa njohëse apo trauma.Leigh 3

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button