Politika

SHBA – Këshilli i Sigurisë Kombëtare dënon sulmin ndaj sistemit TIMS të Shqipërisë

Këshilli i Sigurisë Kombëtare amerikane i Shtëpisë së Bardhë (WHNSC) dënoi sulmin kibernetik ndaj sistemit TIMS të Shqipërisë.

Në një reagim në Twitter, Këshilli i Sigurisë Kombëtare thekson se po e mbështet Shqipërinë në përpjekjet e saj për rimëkëmbjen e sistemit.

”Shtetet e Bashkuara të Amerikës dënojnë sulmin kibernetik të 9 shtatorit kundër aleatit tonë të NATO-s, Shqipërisë”, thuhet në një postim në Twitter të këtij këshilli.

”Ky aktivitet keqdashës kundër Shqipërisë vjen pas sulmit kibernetik të 15 korrikut të kryer nga qeveria e Iranit. Qeveria amerikane po mbështet përpjekjet e Shqipërisë për të zbutur dhe për t’u rimëkëmbur (nga ky sulm kibernetik – shën. i përkth)”, shtohet në deklaratën e WHNSC-së.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button