Europa

Shkencëtarë të rëndësishëm të SIDA-s humbën jetën në avionin malajzian

aaa182Të paktën 173 qytetarë holandezë ishin në mesin e 298 personave të vdekur nga rrëzimi i avionit malajzian mbi Ukrainën Lindore, njoftoi sot e përditshmja holandeze ”De Telegraaf”. Së paku 108 nga viktimat kanë qenë gjatë rrugës për një konferencë ndërkombëtare për SIDA-n që do të zhvillohej më 20-25 korrik në Melburn, Australi. Ato përfshijnë parlamentarin lobist holandez për lëvizjen kundërs SIDA-s, Pim de Kuijer, koordinatorin e medias dhe marrëdhënive të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Glenn Thomas, Joep Lange, një studiuese rreth virusit dhe ish-presidenti i Shoqatës Ndërkombëtare të SIDA-s. Gjithashtu dhe disa fëmijë, për pushime me prindërit e tyre vdiqën nga rrëzimi i avionit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button