Kronika

Shmanget tragjedia, 10 shqiptarë kapen në kamionin frigorifer në gjendje të rëndë

Mbrëmjen e së premtes autoritetet holandeze kanë ndaluar 10 klandestinë shqiptarë, të cilët po përpiqeshin të kalonin në mënyrë të paligjshme për në Britaninë e Madhe.

Policia ushtarake holandeze thotë se në pikën kufitare të Europorit në Roterdam, u ndaluan 10 shtetas shqiptarë të cilët ishin fshehur në një kamion – frigorifer, i cili ishte në gjendje pune.

Për këtë arsye shtetasit shqiptarë ishin në gjendje të rëndë shëndetësore, dhe të vendosur të vazhdonin udhëtimin dhe pse ai do të zgjaste të paktën dhe 8 orë të tjera.

Shoferi i kamionit, një 27-vjeçar rumun u ndalua nga policia, dhe tashmë mbi të rëndon akuza e trafikut të qenieve njerëzore. Klandestinët shqiptarë ishin të moshave 19 deri 37 vjeç.

Kohët e fundit në portet holandeze është vënë re një rritje e numrit të klandestinëve shqiptarë, të cilët rrezikojnë dhe jetën shpesh herë, në përpjekje për të shkuar në Britaninë e Madhe.

Para disa muajsh Holanda vendosi forcat tokësore të ushtrisë në port me synimin e ashpërsimit të kontrolleve pas incidenteve të shumta me klandestinët shqiptarë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button