Film

“Tre dritare dhe një varje” në Festivalin e Mesdheut në Bruksel

Filmi i Isa Qoses përzgjidhet për Festivalin e Mesdheut në Bruksel. Filmi ” Tre dritare dhe një varje” i regjisorit Isa Qosja është përzgjedhur në kategorinë e filmave konkurruese të edicionit të 25 të Festivalit të Mesdheut të Brukselit. Filmi flet për një plagë të dhimbshme të shoqërisë së Kosovës: jetën e femrave që janë dhunuar gjatë luftës së Kosovës.

triFilmi i Isa Qosjës konsiderohet si filmi shqiptar më i mirë dhe më mbresëlënës në Festivalin e Mesdheut të Brukselit.
Përveç çmimeve që ai ka marrë në Festivalin e Sarajevës dhe Selanikut, filmi ” Tre dritare dhe një varje” është nominuar për çmimet  prestigjioze “OSCAR”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button