Kronika

Ura e Shkumbinit drejt shkatërrimit

vlcsnap-2013-08-24-11h29m26s18-640x340Urës së lumit Shkumbin, e cila është ndërtuar në vitet 60-70, i kanë dalë në sipërfaqe këmbët si pasojë e gërryerjes së lumit nga marrja e inerteve. Pavarësisht gjendjes në të cilën kjo urë ndodhet sot, nuk është marrë asnjë masë për përforcimin e kolonave të betonit.

Por gërryerja e këmbëve të urës nuk është i vetmi dëmtim i saj. Bordurat mbrojtëse nuk i kanë shpëtuar syrit të mbledhësve të skrapit. Ndërkohë edhe asfalti i urës ndodhet në gjendje tepër të rëndë, duke vështirësuar qarkullimin e automjeteve.

Ura e lumit Shkumbin që lidh qytetin e Elbasanit me atë të Gramshit dhe 25 fshatrat e zonës së shpatit, ëhstë në varësi të entit kombëtar të rrugëve me qendër në Tiranë, por deri më tani nukka asnjë projekt për rikonstruksionin e saj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button