Home / Rajoni (page 32)

Rajoni

Krijohet Këshilli i paqes në Maqedoni

Në Shkup u krijua Këshilli Shqiptar i Paqes në Maqedoni dhe me këtë rast disa parsonalitete shqiptarë i’u bashkangjitën familjes së Ambasadorëve të Paqes. Këtë titull e ndan Federata Universale e Paqes dhe u jepet individëve që u përkushtohen praktikave ...

Read More »

Avramopulos: Ballkani nuk duhet të rikthejë të kaluarën

Populizmi, nacionalizmi dhe irredentizmi rrezikojnë të riballkanizojnë rajonin e Ballkanit (rikthimin e konflikteve të shkuara), deklaroi në një intervistë komisioneri evropian për Migracionin, Çështjet e Brendshme dhe Qytetarinë, Dimitris Avramopulos. “Është e rëndësishme që të mos rikthejmë të shkuarën e ...

Read More »

Tensione Turqi-Greqi, kthehet pas ministri grek

Roja bregdetare turke ka ndaluar ministrin grek të Mbrojtjes t’i afrohet disa ishujve të kontestuar në detin Egje. Sipas Ministrisë së Brendshme turke, rojat bregdetare paralajmëruan ministrin Panos Kammenos, që i ishte drejtuar ishujve Kardak, apo Imia, në bordin e ...

Read More »