Rajoni

Turqia i kërkon NATO-s staf mjekësor dhe spitale fushore

Turqia ka kërkuar zyrtarisht ndihmë nga aleatët e NATO-s për të trajtuar pasojat e një serie tërmetesh të fuqishme.

Ekipe dhe pajisje mjekësore të urgjencës, njësi të ndryshme kërkimi dhe shpëtimi si dhe spitale fushore, të pajisura plotësisht kundër motit ekstrem, renditen si pjesë e kërkesës së publikuar nga NATO.

Dokumenti thekson gjithashtu se anëtarja e NATO-s, Moldavia, ofroi një ekip kërkimi dhe shpëtimi dhe ka nevojë për ndihmë për të arritur në zonën e prekur.

Përgjigjja e NATO-s ndaj tërmeteve koordinohet nga qendra e koordinimit të reagimit ndaj fatkeqësive të aleancës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button