Home / Opinion

Opinion

Atje ku dielli kurrë nuk perëndon

Nga: Berat BUZHALA Pilotit, prej kur i pamë dritat e Moskës, ju deshtën rreth një orë për ta zbritur aeroplanin në tokë. Ai i bënte ca harqe të gjëra mbi qiellin e Moskës, sikur për të na treguar madhështinë e qytetit ...

Read More »

A njeve, kish vdekë Vokrri?

Nga: Berat BUXHALA E gjithë Prishtina dje, me vaj në buzë, e ka bërë këtë pyetje. Të gjithë ishim të frikësuar. Çka do të ndodhë tash me ne? Çka do të ndodhë tash me futbollin tonë? A do të dimë ...

Read More »

Zbokthit nuk i bën derman giliotina

Historia nuk bëhet me sikur. Me sikur nuk bëhet as e nesërmja. Por në politikë, fjala “sikur” ka një peshë pothuaj magjike. Një peshë që qorton çfarë ka ndodhur dhe sugjeron se çfarë mund të ndodhë më mirë në të ...

Read More »

“Mbrojtja e rendit liberal botëror”

John McCain, the Economist “Ata që besojnë te rendi liberal botëror, duhet të luftojnë që ta ruajnë”, thotë John McCain, senatori republikan nga Arizona dhe kryetar i Komisionit të Shërbimeve të Armatosura në Senat. 70 vite më parë, kur hartoi ...

Read More »