Home / Te ndryshme / Pse duhet të flini gjithnjë me çorape

Pse duhet të flini gjithnjë me çorape

Shumë njerëz i heqin çorapet para se të shkojnë në shtrat, por sipas studimeve të fundit, fjetja me çorape është diçka pozitive për trupin. Mbajtja e tyre veshur bën që këmbët të ngrohen dhe enët e gjakut të zgjerohen duke sinjalizuar trurin se është koha për të fjetur.

Përveç se përmirëson gjumin, ky zakon përmirëson dhe jetën tuaj seksuale. Sipas një studimi të kryer në Universitetin e Groningen, 80% e çifteve që kanë kryer marrëdhënie seksuale me çorape veshur kishin përjetuar orgazmën, gjë që është vërtetuar me një skaner të trurit.

Edhe një tjetër eksperiment tregoi se heqja e çorapeve gjatë seksit zvogëlonte në mënyrë të konsiderueshme mundësinë për orgazëm.

Megjithatë nëse vendosni të mbani veshur çorapet gjatë natës, sigurohuni që të jenë të pastra.

Mbajtja e çorapeve që keni pasur gjatë ditës rrit rrezikun e infeksioneve mykotike në këmbë. Gjithashtu mundohuni që të jenë materiale të lehta dhe natyrore, si për shembull pambuk.

Leave a Reply

%d bloggers like this: