Home / Te ndryshme / Një metodë e thjeshtë për të kontrolluar shëndetin në 1 minutë

Një metodë e thjeshtë për të kontrolluar shëndetin në 1 minutë

Të gjithë  e dimë sa e rëndësishme është të monitorojmë shëndetin tonë duke shkuar rregullisht tek mjeku për të bërë kontrolle shëndetësore. Por ekziston edhe një metodë shumë e thjeshtë me të cilën mund të bëni checkup-in tuaj në shtëpi për 1 minutë.

Merrni një lugë të zakonshme dhe vendoseni atë mbi të gjithë sipërfaqen e gjuhës duke e lyer me një sasi pështyme.

Futeni lugën në një qese plastike dhe vendoseni nën një ambient të ndriçuar, në diell apo poshtë një llape tavoline.

Prisni  për në minutë dhe nxirreni lugën nga qesja

Nëse luga është e pastër, pa shenja apo aroma të pakëndshme do të thotë se nuk keni probleme shëndetësore apo të oraganeve të brendshme.

Nëse luga ka aromë:

Të fortë – probleme me mëlçinë ose stomakun

Të ëmbël – mund të keni probleme me diabetin

Amoniaku – probleme me veshkat

Nëse luga ka njollë:

Të bardhë ose të verdhë me një shtresë të trashë – mosfunksionim i gjëndrës tiroide

Vjollcë – bronkit, qarkullimi i dobët i gjakut, niveli i lartë i kolesterolit

Të bardhë – infeksione respiratore

Portokalli – sëmundje të veshkave

Mos harroni se kjo metodë ka funksion informativ dhe nuk ka për qëllim të zëvendësojë konsultimin me mjekun.

Leave a Reply

%d bloggers like this: