Home / Kosova / “Mea culpa” e Vuçiçit në mbledhjen e partisë: Kosova, dështimi im!

“Mea culpa” e Vuçiçit në mbledhjen e partisë: Kosova, dështimi im!

Vuçiç deklaroi gjithashtu se, shumë “lojtarë” nga Perëndimi nuk duan që Serbia të përzihet në Kosovë, e kjo është rrjedhojë e “politikës katastrofike dhe të papërgjegjshme” të ndjekur në të shkuarën.

“Ne jemi vetëlarguar nga OKB-ja në vitin 2010. Kemi gjykuar vetveten me opinionin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë. Në vitin 2011 vendosëm kufirin mes serbëve në Jarinjë”, tha ai.

Presidenti serb kishte shpalosur si politikë të tijën vendosjen e kufijve mes shqiptarëve dhe serbëve, gjë që nënkupton ndarjen tokësore të Kosovës.

Në anën tjetër, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi këmbëngul në idenë e tij për korrigjim kufijsh, që nënkupton bashkimin e Luginës së Preshevës me Kosovën. Si Vuçiç, ashtu dhe Thaçi, gjatë verës kërkuan mbështetje ndërkombëtare për një marrëveshje normalizimi mes dy vendeve, përfshirë edhe mundësinë e korrigjimit të kufijve. Por, këto ide nxitën reagime edhe në skenën ndërkombëtare.

Leave a Reply

%d bloggers like this: