Rajoni

Abazoviq: Të shohim kush është kandidati, më e rëndësishmja, Gjukanoviq nuk është më president i vendit

“Pse duhet të ndihem përgjegjës për kritikat nga Brukseli. Përkundrazi, ndjej se shumë menduan se pas 19 gushtit nuk do të mund të vendosnim një ekuilibër, por besoni se qeveria teknike funksionon më mirë se ajo që ishte në tërësi. mandat”

Lëvizja civile URA nuk ka marrë ende një qëndrim zyrtar për zgjedhjet presidenciale, do të shohim se cilët do të jenë kandidatët, por më e rëndësishmja është që Millo Gjukanoviq nuk është më president i vendit, tha kryeministri në mandatin teknik Dritan Abazoviq.

Ai këtë e tha para gazetarëve pas fillimit të punëve ndërtimore në Qendrën Shëndetësore Publike-Operative për Situata Emergjente në Podgoricë. Ai ka komentuar edhe deklaratën e të dërguarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gabriel Escobar, i cili tha se Mali i Zi është në prag të kolapsit institucional.

“Eskobari është mik i Malit të Zi dhe nëse e shikon nga pikëpamja e Gjykatës Kushtetuese, askush nuk mund të anashkalojë se jemi në një situatë shumë të palakmueshme, sa për të tjerat, mendoj se sistemi nuk ka çdo problem me funksionalitetin dhe mendoj se qytetarët e ndjejnë këtë”, tha Abazovic.

Ai u bëri thirrje edhe një herë deputetëve që të zgjedhin të katër gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese. “Nëse nuk zgjidhen më 10 shkurt, të gjithë e kanë të qartë se kush do të jetë fajtori”, ka shtuar Abazoviq.

E kur është fjala për kritikat nga Brukseli, ai thotë se nuk ndjen përgjegjësi. “Mund të tingëllojë si një përgjigje arrogante – por nuk e ndjej atë që disa njerëz po përpiqen të imponojnë, absolutisht nuk e ndjej këtë,” vuri në dukje ai.

Ai shton se qeveria i ka kryer të gjitha obligimet. “Sikur të mos kishin rrëzuar qeverinë dhe këto angazhime nga agjenda evropiane do të kishin përfunduar – kaq. Gjithçka u bë përveç asaj që duhej në parlament. Pse të ndihesha përgjegjës. Përkundrazi, ndjej se shumë menduan se pas 19 gushtit nuk do të mund të vendosim një balancë, por besoni se qeveria teknike funksionon më mirë se ajo që ishte në mandat të plotë”, thotë Abazoviq.

Ai foli edhe për problemin me ngrohjen nëpër shkolla dhe thotë se është problem i trashëguar për shkak të prokurimit publik. “Nuk ka problem me ngrohjen dhe shpresoj që Jugopetrol të dalë dhe të kryejë një pjesë të obligimeve. Ka para”, tha Abazoviq.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button