Keshilla

Ananasi, sa i shijshëm po aq i shëndetshëm

ananasAnanasi është i pasur me shumë vitamina, në veçanti me vitaminat A, C, E dhe K. Ai është një burim edhe i mineraleve kalium e kalcium, ndërsa përmban edhe shumë anti-oksidues, përfshirë karotenin.

Të gjitha këto përbërës ndihmojnë në forcimin e sistemit imun dhe parandalimin e ftohjen. Ato ju ndihmojnë të keni eshtra dhe muskuj të fortë, të keni sy të shëndetshëm, dhe po ashtu rregullojnë tretjen.
Duke qenë i pasur me anti-oksidues, ananasi ndihmon në luftimin e radikaleve të lira në trup, të cilat janë përgjegjëse për një varg problemesh, që nga ato të zemrës deri te kanceret e ndryshme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button