Rajoni

Bullgari: Profine Energy planifikon një park diellor lundrues prej 1 miliard eurosh

Nëpërmjet këtij memorandumi, kompania me seli në Waghaeusel, e cila është një sipërmarrje e përbashkët midis Profine Group dhe Wirth Gruppe, deklaroi zyrtarisht interesin e saj për të ndërtuar një park diellor lundrues me kapacitet që varion nga 500 MW në 1,500 MW në rezervuarin Ogosta pranë qytetit Montana. 

Investitori është angazhuar për riparimin e plotë të digës me ndihmën e kontraktorëve vendas. Ministri Nikolla Stojanov theksoi se projekti është në një fazë shumë të hershme dhe se do të diskutohet në takime me vendasit. Ai vuri në dukje se për projektin duhet të bëhet një procesi tenderimi konkurrues. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button