Rajoni

Bullgari: Prokurori i Përgjithshëm po heton autoritetet për mosrespektim të sanksioneve anti-ruse

Nën titullin “Qeveria bullgare është nën hetim për veprimet e sanksioneve kundër Rusisë” më 1 maj, versioni në gjuhën angleze i “Euractiv” citoi një prokurori të përgjithshëm të përgjithshëm, Ivan Geshev, të bërë vizitën e tij në Kiev. Më 28 prill në Kiev, Geshev tha: “Qeveria bullgare po hetohet për jetën si zbaton sanksionet e BE-së kundër Rusisë.

“Edhe Hungaria, e cila shpesh mbron pozicionet në favor të Rusisë, ka ngrirë asetet ruse me vlerë më shumë se 900 milionë euro. Në Bullgari, gati 300 000 rusë zotërojnë më shumë se 500 000 prona, sipas të dhënave të fundit të vitit 2019. Në Bullgari, Agjencia Kombëtare e të Ardhurave përgjigjet për vendosjen e sanksioneve, por nuk ka asnjë person akt vetëm për vendosjen e sanksioneve në 8 vitet e fundit”, shkruan “Euractiv”.

“Por me 1 maj pasdite, Prokurori i Përgjithshëm dhe familja e tij kanë qenë objektiv i një akti terrorist”, tha zëvendëskryeprokurori dhe drejtor i Hetimit Kombëtar Borisllav Sarafov. Makines se tij i kishin vendosur eksploziv.  Ai levizte ne rrugen Sofje-Samokov.  Ai ka shpetuar rastesisht sepse ne minutat e fundit ka ndrruar makinen ku ishte me bashkeshorten dhe dy vajzat.

Në një konferencë në afërsi të vendit të atentatit me autokolonën e Prokurorit të Përgjithshëm Ivan Geshev, ai tha se nuk bëhet fjalë për kanosje, por për një atentat. Mungesa e viktimave është e rastit, tha Sarafov. “Jam i bindur se do të gjejmë autorët e krimit. Shteti nuk mund të lejojë incidente të tilla. Ato u dërgojnë sinjale partnerëve evropianë se Bullgaria nuk mund të mbrojë institucionet e saj. Prokurori i Përgjithshëm aktualisht ndodhet në një vend të sigurt”, tha Sarafov.

Nderkohe sot, me 2 maj, magjistratët – gjyqtarë, prokurorë dhe hetues, si dhe këshilltarët e kolegëve para gjykatës në Sofje në gjykatën e prokurorit të përgjithëshëm Ivan Geshev. “Në gjykimin, gjykimin dhe prokurorinë e ishujt e fundit të shtetit”, tha para gazetarëve zëvendësdrejtori të Hetimit Kombëtar Jasen Todorov. Qëndrimin e tij e shprehu edhe Këshilli i Lartë Gjyqësor. Kryetarët e Kolegjit Gjyqësor dhe të Zyrës së Këshillit të deklaruar janë të tyre për prokurorin e përgjithshëm.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button