Kuriozitete

Finlanda vendi i Aurorave Boreale, aty ku qielli jep spektakël

Finlanda është një vend fantastik për sa i përket shfaqjes së agimeve polare ose siç njihen ndryshe Aurora Boreale.aAto japin një spektakël shumë të bukur që të lënë pa frymë.2Vazhdimisht qielli pikturohet nga dritat vezulluese të Aurorës.a3Finlanda është një nga zonat më të mira për të admiruar këtë spektakël qiellor.a3Në disa zona të Laponisë kjo ndodh 200 herë në vit.a4Ajo që e provokon Aurorën Boreale është ‘era diellore’, grimcave të ngarkuara me elektricitet nga Dielli, të cilat hyjnë në kontakt me atmosferën e tokës dhe gjenerojnë energji të ndritshme.a5Pavarësisht kësaj, Aurora është një shfaqje e programueshme.C_4_articolo_2093137__ImageGallery__imageGalleryItem_1_imageShfaqjet e dritave aurorale shfaqen në shumë ngjyra, por jeshilja e zbehtë dhe roza janë ngjyrat më të zakonshme.C_4_articolo_2093137__ImageGallery__imageGalleryItem_5_imageNuanca të ngjyrës së kuqe, të verdhë, jeshile, blu dhe viola janë raportuar gjatë viteve.C_4_articolo_2093137__ImageGallery__imageGalleryItem_6_imageNgjyrat shfaqen në shumë forma, që nga retë e shpërndara e deri tek harqet, rripat e dritës, shirita ngjyrash polare, perde të valëzuara, apo rreze vezulluese që ndriçojnë qiellin me një shkëlqim të mbinatyrshëm.C_4_articolo_2093137__ImageGallery__imageGalleryItem_9_image

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button