Ekonomia

Gjermeni: Po hartojmë strategjinë kombëtare të strehimit

Ministrja-Gjermeni-në-analizën-300-ditore-të-punës-së-qeverisë-Foto-Agim-Dobi-525x350Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni, pasi  prezantoi arritjet e ministrisë që ajo drejton në këto 300 ditë, si masat e marra për sezonin turistik, pastertia dhe rregulli në plazhet tona, shembjet e ndërtimeve pa leje dhe sigurinë e qytetarëve në zonat bergdetare, tha se qeveria po harton strategjinë kombëtare të strehimit.

“Premtuam dhe mbajtëm fjalën për legalizimet falas dhe i dhamë fund vuajtjeve, korrupsionit dhe sorrollatjeve në zyrat e shtetit. Kemi marrë masa rehabilituese për të vendosur kontrollin mbi terriorin duke prishur mbi 360 ndërtime të paligjshme”, tha ministrja.

Gjermeni theksoi se Qeveria u angazhua dhe është e angazhuar për një sezon turistik ndryshe.Në analizën 300 ditore të punës së qeverisë Foto Agim Dobi (3)

“Kemi më shumë plazhe të pastra, më shumë siguri, kemi 11 plazhe ku kemi ngritur kampe vullnetarësh që u shërbejnë qytetarëve. Për sigurinë e tyre kemi roje plazhi. Kemi hartuar strategjine e turizmit.  Po hartohet strategjia kombëtare e strehimit, kemi nënshkruar marrëveshje për ndërtimin e banesave me kosto të ulët”, tha Gjermeni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button