Kronika

Imamët, Prokuroria kërkon 152 vite burg në total

152 vite burg ka kërkuar Prokuroria për Krimet e Rënda për nëntë imamët, të akuzuar për rekrutim luftëtarësh për në Siri dhe Irak.

Prokuroria për Krime të Rënda, bën të ditur se ka siguruar prova të mjaftueshme se të pandehurit, kryesisht në vitin 2013, kanë bindur dhe dërguar në Siri qytetarë të ndryshëm shqiptarë, me qëllim bashkimin e tyre me grupet radikale të armatosura që veprojnë në atë zonë.

Nëntë imamët akuzohen për “rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të Terrorizmit”; “Stërvitja për kryerjen e veprave me qëllime terroriste”; “nxitja e urrejtjes ose grindjeve”.

Prokuroria e Krimeve të Rënda ka kërkuar dënimin:

1. Genc Balla të dënohet me 20 vjet burgim;

2. Gert Pashai të dënohet me 20 vjet burgim;

3. Bujar Hysa të dënohet me 20 vjet burgim;

4. Erjon Reçi të dënohet me 15 vjet burgim

5. Verdi Morava të dënohet me 15 vjet burgim;

6. Astrit Tola të dënohet me 15 vjet burgim;

7. Edmond Balla të dënohet me 15 vjet burgim;

8. Fadil Muslimani të dënohet me 15 vjet burgim;

9. Zeqir Ymeri të dënohet me 17 vjet burgim;

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button