Parlamentare

Kuvendi shqyrton p/ligjin “Për mbrojtjen e tokës bujqësore”

0202-Deputeti-i-LSI-se-per-qarkun-e-Korçes-Pirro-Kapurani-Foto-Eftjola-Fili-498x350Kuvendi shqyrtoi të enjten në seancë plenare projektligjin që parashikon ndryshime në ligjin “Për mbrojtjen e tokës bujqësore”.

Ndryshimet kanë të bëjnë me moslejimin e ndërtimeve me apo pa leje në tokat bujqësore. Por dhe për të ndaluar veprime të tjera që dëmtojnë tokat bujqësore, ato turistike apo dhe sipërfaqe të cilësuara të rëndësisë strategjike në zhvillimin ekonomik të vendit.

Sipas deputetit të LSI-së, Pirro Kapurani, ndryshimet në ligj vijnë si përgjigje e mirë e kërkesave për shfrytëzimin e mjedisit bujqeësor për ndërtimin e serave, si dhe magazinave për ruajtjen e produktit bujqësor.

“Sektori i bujqësisë përmes këtij p/ligji, merr një tjetër shtysë dhe garanci ligjore për zhvillim, por edhe hapësirë për donacione të huaja”, tha Kapurani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button