Rajoni

Mali i Zi/Knezheviq: Nëse marrim shumicën, do tërheqim njohjen e Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike Popullore te krahut te djathte ne Malin e Zi dhe një nga liderët e Frontit Demokratik (DF) Milan Knezheviq para dy ditesh, se nëse ajo aleancë do të përbëjë shumicën në qeverinë e re, pa Dritan Abazoviq, do ta anulojnë njohjen e pavarësisë së Kosovës.
“Unë jam i vetëdijshëm se në Qeveri me Dritan Abazoviq nuk mund ta tërheqim vendimin për njohjen e Kosovës, por nëse kemi shumicën, ne do ta tërheqim vendimin për njohjen e Kosovës.”-tha Knezheviq për TV Prva.
Milan Knezheviq ka lindur ne Podgorice ne nje familje me origjine serbe.
Duhet thene se Mali i Zi eshte ne nje krize politike dhe institucionale, ku qeveria eshte teknike dhe Gjykata Kushtetuese eshte jo funksionale per shkak te mosplotesimit te antareve. Nderkohe me 19 Mars 2023 do te zhvillohen zgjedhjet presidenciale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button