Bota

Presidenti rus Vladimir Putin thotë se ai do të kërkojë rizgjedhje në 2024

Presidenti rus Vladimir Putin thotë se ai do të kërkojë rizgjedhje në Mars 2024, në një veprim që mund ta shohë atë të mbajë pushtetin deri të paktën në vitin 2030.

Putin e bëri njoftimin pas një ceremonie në Kremlin, vendbanimi zyrtar i presidentit rus, tha Tass.

Putini do të bëjë ofertë për mandatin e tij të pestë presidencial në zgjedhje, i vendosur të zhvillohet në 17 Mars 2024, pasi ai synon të forcojë mbajtjen e tij të vazhdueshme në pushtet si Shef i Shtetit ose Kryeministrit për më shumë se dy dekada.

Zgjedhjet e ardhshme do të shënojnë gjithashtu herën e parë që banorët e rajoneve të okupuara ukrainase të Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia dhe Kherson, të aneksuar nga Rusia gjatë konfliktit, do të marrin pjesë në zgjedhjet presidenciale.

Komuniteti ndërkombëtar më parë dënoi zgjedhjet lokale në këto rajone, të organizuara nga zyrtarë të mbështetur nga Rusia, si një turp.

Kremlin nuk ka lëshuar ende një deklaratë zyrtare për kandidaturën e Putinit.

Kjo është një histori në zhvillim dhe do të azhurnohet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button