Bota

SHBA në rrezik nga recesioni, Borell: Rritja e normës së interesit atje, po ndikon në të gjithë botën!

Rritja e normave të interesit në Shtetet e Bashkuara po shihet me shqetësim në Europë.
Shefi i diplomacisë së Bashkimit Europian, Josep Borell e pohoi hapur se kjo lëvizje e SHBA-së po ndikon në rritjen globale të çmimeve pikërisht në kohën e krizës ushqimore dhe luftës në Ukrainë. Kësisoj, globit po i paraqitet stuhia perfekte, u shpreh ai.

“Të gjithë po nxitojnë të rrisin normat e interesit, pa menduar pasojat. Kjo gjë po shtyn botën drejt recesionit.”- u shpreh Borrell.

“Kam frikë se ky është vetëm fillimi. Kriza ushqimore do të vijë duke u përkeqësuar në disa pjesë të globit, ndërsa vetë bota sot është bërë më garuese me thellimin e rivalitetit mes SHBA-së e Kinës”- u shpreh Borrell.

Borrell i mëshoi idesë se qasja e BE-së ndaj Rusisë pas nisjes së konfliktit në Ukrainë ka qenë e zgjuar dhe e vendosur, e u shpreh se një gjë e tillë është e nevojshme në më shumë qarqe diplomatike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button