Politika

SHBA: Zgjatja e Vetingut, hap i rëndësishëm përpara për të gjithë shqiptarët

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës përshëndeti sot votimin në Kuvend për zgjatjen e mandatit të organeve të Vetingut.

“Shtetet e Bashkuara përshëndesin miratimin e zgjatjes së mandatit të Vetingut në Parlament”, thuhet në një deklaratë për mediet.

“Ky është një hap i rëndësishëm përpara për të gjithë shqiptarët – drejt një sistemi drejtësie më të fortë, më të besueshëm dhe drejt integrimit evropian”, thuhet në deklaratë.

“Shtetet e Bashkuara do ta mbështesin gjithmonë Shqipërinë përgjatë kësaj rrugë të rëndësishme”, përfundon deklarata e Ambasadës së SHBA.

Ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim nga ana e saj, theksoi se amendamenti me mbështetje dërrmuese.

“Amendamenti për zgjatjen e Vetingut kishte nevojë për 94 nga 140 vota. Kaloi me mbështetje dërrmuese: 118 pro, 0 kundër, 4 abstenime”, u shpreh Kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button