Kronika

Shkarkohet nga detyra anëtari i KLP, Gentian Osmani

Në seancën e kaluar, gjatë parashtrimit të konkluzioneve përfundimtare, Komisionieri Publik i qëndroi kërkesës për ndryshimin e vendimit nr.61, të KPK dhe kërkoi shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit Gentian Osmani.

Subjekti i rivlerësimit kundërshtoi secilin prej shkaqeve të ankimit të Komisionerit Publik, bazuar në të gjitha provat e depozituara prej tij gjatë procesit gjyqësor dhe kërkoi lënien në fuqi të vendimit të KPK.

Ndonëse KPA hodhi poshtë disa prej ankimimeve të Komisionerit Publik, në fund ka qenë mungesa e mbulimeve të shpenzimeve për dy vite nga ana e Osmanit që solli vendimin për shkarkimin nga detyra.

Nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, përveç Osmanit, janë të ankimuar edhe dy anëtarë të tjerë, Besnik Cami dhe Arben Dollapi.

Tashmë Kryeprokurorja Arta Marku duhet të thërrasë Asamblenë e Përgjithshme të prokurorisë për të zëvendësuar Gentian Osmanin në Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Gentian Osmani është anëtari i dytë i KLP që shkarkohet nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit pas apelimit të bërë nga Komisionieri Publik. Antoneta Sevdari, ish-prokurore në shkallën e parë, pas konfirmimit në detyrë nga KPK u shkarkua nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit.

Shkarkimi i Sevdarit solli mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të Prokurorëve prej nga ku u votua një anëtar tjetër, prokurori i Shkodrës, Vat Staka.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button