Rajoni

Takimi në Ohër/ Vuçiç: Ramë dakord për themelimin e komunave me shumicë serbe

Ka dakordim për themelimin e komunave me shumicë serbe sipas marrëveshjeve të vitit 2013 dhe 2015, tha presidenti Alekdander Vuçiç në deklaratën e tij për mediat pas përfundimit të takimit me kryeministrin Albin Kurti në Ohër.
Për këtë jam shumë i lumtur”, u shpreh Vuçiç.

Asociacioni i komunave me shumicë serbe ka qenë një ndër kushtet e Serbisë për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën. Me Asociacionin, Komunat me shumicë Serbe në Kosovë konsiderohen një entitet legal i themeluar në përputhje me “Ligjin mbi Ratifikimin e Marrëveshjes së Parë dhe Kushtetutës së Republikës së Kosovës”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button