Ekonomia

Vreshta në serra/ Ish-emigranti solli përvojën në Shqipëri dhe ndërtoi një fermë

Duke parë që klima ishte e përshtatshme dhe prodhimi i mbarë Romeo Mile vit pas viti e shtoi sipërfaqen me vreshta deri në 5 hektarë duke marrë dhe toka me qira.

“Për të patur një rendiment sa me të lartë një pjesë të fidanëve i mora në Sicili atje ku dhe punoja më parë dhe së fundmi i kam blerë në tregun vendas por fidanë të importuar nga Italia”, tha Mile.

Sot Romeo arrin të prodhojë 4 deri në 5 ton rrush në ditë, dhe në periudhën e pikut kur kërkesat janë më të mëdha ai mund të vjelë edhe 8 tonë në një ditë.

“Rreth 80% të prodhimit shkon për eksport në Kosovë dhe vendet e rajonit ndërsa pjesa tjetër në tregun vendas me një çmim të kënaqshëm”, tregon Romeo.

Duke aplikuar dhe në skemat mbështetëse vreshtari ka përfituar disa herë mbështetje nga qeveria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button