Home / Nga Facebook / Arben Malaj: Diskutim me kolege per defacionin

Arben Malaj: Diskutim me kolege per defacionin

Pershendetje,
nje diskutim me kolege lidhur me deflacionin dhe papunesine.

Diskutimet per deflacionin meritojne nje analize professionale te kujdeshme sepse mundesite per perdorimin e politikave monetare dhe fiskale jane te kufizuara dhe duhen perdorur me mencuri.

Per kete eshte domosdoshme qe :

1.Te qartesohen metodologjite perllogaritese te treguesve

2.Te rritet saktesia e perllogaritjes se treguesve sidomos lidhur me shkallen e ndikimit te faktoreve te ndryshem ne krahun e ofertes dhe te kerkeses.

3.Te lehtesohet akoma for gradualist kostoja e parase , te veprojme me mire politika fiscal ne krahun e shpenzimeve, por sidomos cdo reforme apo politike konkrete qe ndihmojne rritjen e aktivitetit ekonomik nga ai individual deri tek kompanite e media.

4.Te funksionojne sa me mire kanalet e politikave monetare te parase se lire drejte ekonomise reale, qe te rritet kerkesa ne ekonomi e cila eshte strategjia me e mire ne reduktimine risqeve deflacioniste.

5.Reformat e ambjentit te biznesit, e permiresimit te adminstrimit publik e fiscal kane rendesi jetike ne teresine e masave per gjallerimin e aktivitetit economik , rritjen e kerkeses ne economi e cila prodhon punesim dhe te ardhura, qe ushqejne konsumin dhe investimin dhe reduktojne risqet deflacioniste.

6.Politikat dhe fondet e kohezionit social duhet te funksionojne sa me mire. sa me shpejte dhe sa me drejperdrejte.

Rritja e vigjilences professionale ndaj risqeve per deflacion duhet te perfshijne edhe pergjegjesine qe te mos e demtojne ate duke prodhuar me shume inflacion politik i cili mund te godas pritshmerite dhe te ushqej nje deflacion me te keq.

Dite te mbare,
Arbeni

One comment

  1. Arben.Cfare lloj njeriu jeni ju?Pse nuk flet per vjedhjet e Fatos Nanos,Ilir metes,te kopese te fashizmit te hajduterise te Sali berishes kastriot Islamit?Sic duket ti je hajdut.

Leave a Reply

%d bloggers like this: