Sporti

Ja sfidat që mbeten në grup dhe sa pikë i duhen Shqipërisë për të shkuar në “Euro 2024”. Shqipëria kryeson grupin me 10 pikë

Kuqezinjtë kryesojnë grupin dhe në tre ndeshjet e mbetura, tashmë janë ndër favoritët për të siguruar një nga dy vendet e para që do të çojnë në Gjermani 2024 . pikëve, Cekia 8, Moldavia 8, Polonia 6 dhe Ishujt Farone 1 pike.

Ka një sërë rezultatesh që të çojnë drejt objektivin, por që tani një “kuotë minimale” që garanton praninë në radhë. Matematikisht, nëse Shqipëria është 5 pikë në tre ndeshjet e mbetura në grupin e saj, do të ketë të sigurtë biletën për të kthyer në Gjermani, pasi do të bëhej një nga dy skuadrat e para në grup. Duke llogaritur që 2 nga 3 ndeshjet e kuqezinjve janë në “Air Albania”, ky objektiv bëhet mëse i arritshëm.

NDESHJET QË MBETEN NË GRUPIN E

12.10.2023: Shqipëri-Çeki dhe Ishuj Faroe-Poloni

15.10.2023: Çeki-Ishuj Faroe dhe Poloni-Moldavi

17:11.2023: Moldavi-Shqipëri dhe Poloni-Çeki

20:11.2023: Çeki-Moldavi dhe Shqipëri-Ishujt Faroe

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button