Tabaku: Skema e pensioneve ka dështuar nga largimi i të rinjve dhe informaliteti

Deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku e vlerëson pozitivisht pikëpamjen me Malin e Zi për sigurimet sociale, por tha se “skema e pensioneve në vendin tonë ka deklaruar për arsye, emigracioni i lartë dhe informaliteti”.

Duke marrë fjalën në seancën e plotë të Kuvendit, Tabaku tha se, “çfarë do të bëjë qeveria për të rinjtë që largohen? masa do merren për emigracionin e lartë? Si do kompensohen në skemën e pensioneve? Sepse ky është problem social dhe ekonomik”.

Pasi vijoi ajo, pensionistët vetëm unë jam i indeksuar pensioni me normën më minimale të pensionit.

“550 milionë euro, çfarë i kushton të qëndrojë dhe mbështet pensionistët, të majta dhe të krenohen për politikat e majta. Sot të skemës së pensioneve si rezultat i vendimeve që u morën me reformën e pensioneve në 2015, por nga ana tjetër e skemës së pensioneve si rezultat i emigracionit të lartë dhe informalitetit janë të qartë për të parë problemet e vjetra”. tha Tabaku.

Ajo kërkoi që qeveria të punojë më fort për të krijuar Greqinë dhe Italinë për sigurimet shoqërore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *