Home / Rajoni / Stournaras: Bankat greke janë më elastike se disa vite më parë dhe kanë rezerva më të mëdha

Stournaras: Bankat greke janë më elastike se disa vite më parë dhe kanë rezerva më të mëdha

Guvernatori i Bankës së Greqisë, Giannis Stournaras dha garanci të përqendrueshme të bankave greke, në një bankë që bëri për gazetën financiare gjermane Handelsblatt.

Bankat greke janë më elastike se disa vite më parë dhe kanë rezerva më të mëdha për të përthithur efektet e një krize financiare”,  theksoi  zoti Stournaras. Bankat  ,  kanë bërë ”  përmirësimin e tij në pastrimin e bilanceve të tyre dhe kanë mjaftueshëm likuiditet rritjes së depozitave dhe aksesit në tregjet e kapitalit. 

Yiannis Stournaras  është gjithashtu optimist për perspektivën e borxhit të kapitalizimit të bankave greke: “Në vijim, konvergjenca e së cilës është vlera me mesataren e BE-së, si dhe vlerat e kapitalit të ofertës, si dhe qëndrueshmëria e fitimeve për shkak të rritjes së llogarive. , do të forcojë më tej statistikat kryesore të grekëve të kreditit. deklaron  ai.relativisht bankieri qendror.

Sipas reagimit të Handelsblatt,  gjithashtu nuk ka shenja të një depozitimi masiv të depozitave, të ngjashme me atë të verës së vitit 20015  . Rënia e Silicon Valley Bank është një rast i veçantë, thonë ata”,  raporton redaktori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.