Kronika

Bënte thirrje për sulme terroriste, arrestohet një person me kërkesë të SPAK dhe Antiterrorit (EMRI

Një person është lënë në burg nga GJKKO pasi akuzohet nga SPAK dhe Drejtoria e Antiterrorit për thirrje për sulme terroriste. GJKKO bën me dije se Gentian Çollaku akuzohet “Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste”.
“Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar  në kuadër të procedimit penal nr.196/2021, pas një hetimi të kryer në bashkëpunim me oficerët e policisë gjyqësore të  Drejtorisë se Antiterrorit, i është është drejtuar Gjykatës së Posaçme të Shkallës së parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me kërkesë për caktimin e masës së sigurimit personal’ ’arrest në burg’’ parashikuar nga neni 238 i Kodit të Procedurës Penale, për shtetasin nën hetim G. Ç. pasi ekzistojnë dyshime të arsyeshme të bazuara në prova se ka kryer veprën penale “Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste”, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal. Gjykata e Posaçme e Shkallës së parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar  me vendimin nr. 31 datë 11.04.2023 ka vendosur ndaj këtij të hetuari masën e sigurimit personal ‘’arrest në burg’’. Ky vendim është ekzekutuar në datën 12.04.2023”, thuhet në njoftimin e SPAK.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button