Bota

Berlin – Frank Walter Steinmeier (SPD) kandidat për president i Gjermanisë

Shefi gjerman i diplomacisë, Frank Walter Steinmeier (SPD) është pranë zgjedhjes si kandidat nga koalicioni qeveritar si presidenti i ardhshëm i Gjermanisë, që e bën zgjedhjen e tij në krye të shtetit të pashmangshme.

Pas disa javësh bllokim, partia e kancelares gjermane, Angela Merkel, vendosi sot përfundimisht të japë mbështetjen e saj ndaj kandidatit të partisë social demokrate (SPD), sipas burimesh pranë kësaj dosie nga CDU-ja.

SPD-ja është partëneri më i vogël në koalicionin qeveritar në krahë Unionit Kristian Konservator (CDU dhe CSU) e kancelares Merkel.

Partia CSU-së, aleatja bavareze e Angela Merkel, dha gjithashtu miratimin e saj për që Frank Walter Steinmeier, personaliteti politik më popullor në Gjermani, sipas sondazheve, të jetë kandidati i koalicionit qeverisës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button