Sporti

Botërori 2030, objektivi i qëndrueshmërisë sociale dhe mjedisore

Federata e futbollit spanjoll dhe portugez u takuan në Madrid, duke zyrtarizuar angazhimin për të dhënë një sinjal të forte

Kandidatura e katër vendeve për Kupën e parë Botërore të organizuar në dy kontinente të ndryshme, Evropë dhe Afrikë, vendos qëndrueshmërinë njerëzore dhe mjedisore në qendër të projektit. Një koncept i frymëzuar nga manifesti i publikuar në shtator 2022 nga Komiteti Olimpik Spanjoll, më i avancuari në botë për këtë temë, në përputhje me objektivat e agjendës së OKB-së për zhvillim të qëndrueshëm në vitet e ardhshme.

Në një takim të përbashkët të mbajtur në Madrid, federatat e futbollit spanjoll dhe portugez, të cilat synojnë të organizojnë Kupën e Botës 2030 me Ukrainën dhe Marokun, zyrtarizuan angazhimin e tyre për një strategji qëndrueshmërie që do të duhet të shkojë përtej kritereve të vendosura nga FIFA, duke i dhënë jetë një modeli që mund të shënojë një para dhe pas në organizim jo vetëm të ngjarjeve të mëdha të futbollit të ardhshëm, por edhe të sportit në përgjithësi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button