Kronika

Çuçi me ambasadorët e vendeve të BE-së: Mbështetje për forcimin e sigurisë së sistemeve dixhitale të Policisë

Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi, zhvilloi sot një takim me ambasadoren e Delagacionit të BE në Tiranë, Christiane Hohmann dhe ambasadorët e të gjithë vendeve të tjera të unionit.

Në një postim në rrjetet sociale, Çuçi bën me dije se gjatë këtij takimi u diskutua mbi rezultatet dhe sfidat në fushën e punëve të brendshme teksa rrugëtimi ynë drejt aderimit të plotë ka marrë një ritëm të ri”.

Ministri shprehet se me diplomatët e Bashkimit Europian ka ndarë edhe vizionin për reformimin e Policisë Kriminale, si një hallkë e rëndësishme në luftën kundër krimit të organizuar.

“Pata mundësinë të diskutoja me ta për çështje që lidhen me Kapitullin 24 në procesin e negociatave me BE-në dhe ndava vizionin tonë për reformimin e Policisë Kriminale, si “kali ynë i betejës” në luftën kundër krimit të organizuar”, nënvizoi Çuçi.

Çështje tjetër e rëndësishme që u diskutua ishte sulmi kibernetik ndaj sistemeve dixhitale të Policisë së Shtetit.

“Shpreha gjithashtu shqetësimin për sulmin kibernetik dhe kërkova mbështetje nga vendet e BE-së për forcimin e sigurisë së sistemeve dixhitale të Policisë së Shtetit”, thotë Ministri i Brendshëm.

Teksa u vlerësuan arritjet e vendit tonë në disa fusha, gjatë diskutimit u vu theksi tek domosdoshmëria e vijimit të angazhimit në procesin e reformave për forcimin e instrumentave kundër krimit të organizuar, korrupsionit dhe çdo forme tjetër paligjshmërie.

“Shqipëria jep një kontribut të qenësishëm në sigurinë e unionit kur vjen puna tek adresimi i sfidave të përbashkëta si flukset migratore të paligjshme; lufta kundër trafikut të drogës; kontrabandimi, trafiku i qënieve njerëzore; pastrimi i parave dhe çdo formë tjetër krimi transnacional”, shprehet ministri Çuçi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button