Ekonomia

Fshati në Lezhë që nuk ka më të rinj

Top Channel ka shkuar në fshatin Gocaj, vetëm 8 km larg nga qyteti i Lezhës, i cili është thuajse i boshatisur.

Mungesa e investimeve, mungesa e theksuar e ujit të pijshëm apo dhe papunësia, ka bërë që në këtë zonë të ketë vetëm të moshuar.

Pjesa më e madhe e banorëve kanë vendosur të emigrojnë apo të largohen drejt zonave urbane.

Gjithashtu rritja e çmimit të naftës apo mungesa e punëtoreve ka detyruar banorët të mos i punojnë tokat.

Largimi masiv i të rinjve ka bërë që nëpër shtëpi rrallë të gjendet ndonjë i moshuar, e pjesa tjetër e shtëpive të mbeten të mbyllura.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button