Politika

Inspektimet në Vlorë nga qeveria “Rama 2”

Gjatë qëndirmit në Vlorë, kryeministri Edi Rama, por edhe ministra të kabinetit të tij kanë zhvilluar disa takime dhe inspektime në këtë qark. Fillimisht, Rama është ndalur në Kaninë, qendra e së cilës u shpall zonë e mbrojtur.
“Këtu duhet të bëjmë sheshin kryesor. E shpallëm zonë të mbrojtur të trashëgimisë kulturore. Duhet ta fillojmë nga këtu të rikthejmë në jetë ish-Qendrën e Kulturës, të bëjmë një sallë konferencash, që të jetë edhe në funksion të Vlorës”, tha kryeministri Rama.
Më pas, i shoqëruar nga ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, inspektuan Nënstacionin elektrik të Orikumit, i cili pritet të zgjidhë problemin në të gjithë bregdetin e jugut.
“Gjithë drama e rëndë e shumë viteve të bregdetit Jon – tha Rama gjatë inspektimit të punimeve, – me këtë zgjidhet përfundimisht, sepse ky është segmenti i fundit i boshllëkut që ishte krijuar që nga elektrifikimi dhe që ka torturuar dynjanë këtu, plus që e bënte sezonin turistik një torturë më vete”.
Një tjetër ndalesë ishte Parku Arkeologjik i Orikumit, ku këtë herë, Rama ishte i shoqëruar nga ministrja e Kulturës, Mirela Kumbari. Ky destinacion është shndërruar në shumë të preferuar nga turistët, e së fundmi është në proces rikualifikimi, në mënyrë që të bëhet sa më i qasshëm për të gjithë turistët.
Ndërkohë, ministri për Europën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati zhvilloi një bashkëbisedim me maturantë të shkollës “Halim Xhelo”, në qytetin e Vlorës. Perspektiva e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian, mundësitë e studimit jashtë dhe rritja e standardeve brenda vendit, ishin disa nga temat që u prekën gjatë këtij bashkëbisedimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button