Kushtetuesja rrëzon Arben Frrokun, s’ka rigjykim për vrasjen e Dritan Lamajt

Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar kërkesën e Arben Frrokut për rishqyrtim të çështjes së tij. Ai është akuzuar, gjykuar dhe në fund dënuar me burgim të përjetshëm nga gjykatat për vrasjen e kryekomisarit Dritan Lamaj, në shkurt të 2013.

Duke lënë në fuqi dënimin me burgim të përjetshëm të Gjykatës së Apelit për Krimet e Rënda, Gjykata e Lartë nuk e pranoi rekursin e Arben Frrokut, e pikërisht ky verdikt është bërë shkak që mbrojtja të hedhë sytë nga Kushtetuesja.

Avokatët argumentuan si shkelje faktin se të njëjtët gjyqtarë që lanë në fuqi dënimin e përjetshëm, në fakt kanë shqyrtuar më herët edhe masën e sigurimit personal. Sipas avokatëve, gjykimi është paragjykuar ndaj dhe vendimi i Gjykatës së Lartë duhet të prishet dhe të rigjykohet.

Gjatë gjykimit, Shkalla e Parë e shpalli të pafajshëm, ndërkohë që me të njëjtat prova, Gjykata e Shkallës së Dytë (Apeli) vendosi burg të përjetshëm. Por vendimi i Shkallës së Parë që i dha atij lirinë, i dha gjithashtu kohë të arratisej nga Shqipëria, edhe pse muaj më vonë u arrestua në Holandë nën një identitet të rremë dhe me dokumentet e një shtetasi grek, të quajtur Renato Tsepa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *