Bota

NATO e shqetësuar për stërvitjen Rusi-Bjellorusi, akuza për fshehje të manovrave ushtarake

Disa qindra mijëra njerëz, mijëra njësi pajisjesh ushtarake, përfshirë qindra avionë dhe helikopterë, si dhe një dyzinë anijesh u angazhuan në stërvitje.

Autoritetet e dy vendeve kanë bërë të ditur se “Zapad-2021” do të shtrihet më vonë në zona të ndryshme të Rusisë dhe ish-republikës sovjetike të Bjellorusisë, disa prej të cilave janë pranë kufijve të NATO-s.

Stërvitja ka shkaktuar alarm në vendet fqinje si në Ukrainë. NATO, që e ka akuzuar Rusinë për fshehje të manovrave ushtarake në të kaluarën, deklaroi se do t’i ndjekë ato me vëmendje.

Zyrtarët e lartë të NATO-s gjithashtu paralajmëruan se stërvitjet rrisin rrezikun për aksidente ndërkombëtare që rrjedhimisht mund të çojnë drejt një krize.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button