Politika

Rama takohet me Sunak/ Kryeministri britanik: Progres në ndëshkimin e emigrimit ilegal, do bashkëpunojmë edhe në fusha të tjera

Kryeministri Edi Rama u mirëprit sot nga homologu i tij britanik Rishi Sunak në Downing Street, Mbretëria e Bashkuar, në vizitën e parë zyrtare të një kryeministri shqiptar në këtë ndërtesë historike.

Kryeministri dhe Kryeministri Sunak vlerësuan shumë të mira që duan mes gjuhës, të cilat këto vit shënojnë 100-vjetorin e tyre, dhe shprehën vullnetin e përbashkët për t’i thelluar ato në të ardhmen, forcuar në të njëjtën kohë të përbashkët ekonomike. , shkëmbimet tregtare, bashkëpunimin në fushën e internetit, në mënyrë të veçantë në luftën kundër sulmeve kibernetike.

“Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria qartazi kanë një partneritet të fortë dhe presim me padurim të thellojmë këtë ndryshim me ju sot. Por po kështu më shumë kjo marrëdhënia jonë për të folur, që është lufta kundër sulmeve tona ekonomike, tregtisë, mjekëve, sidomos lufta kundër sulmeve armiqësore dhe kibernetike me të cilat janë përballur me Shqipërinë”, u shpreh Sunak.

Në takim u vlerësua progresi i bërë në drejtim të luftës kundër migracionit të paligjshëm në respektim edhe të gjithë të gjithë të përcaktuara për këtë qëllim.

“Vitin e kaluar kemi nënshkruar një komunikim për të luftuar migracionin e paligjshëm dhe jam shumë i kënaqur me progresin e bërë në këtë drejtim”, tha Sunak.

Nga ana e tij, kryeministri Rama theksoi se, kjo vizitë shënon një moment të veçantë për mes gjuhësh, në mënyrë të veçantë për të bashkuar për dhe bërë maksimumin për të goditur rrjetet kriminale dhe gjithashtu për të cilët janë njerëz të pafajshëm të bien prerë. e kete rrjeteve.

“Faleminderit, Kryeministër! Jam shumë i nderuar! Siç e dini, kjo është vizita zyrtare e një kryeministri në fillim të këtij objekti historik dhe jam falënderues për. Është një moment i veçantë ky për bashkëpunimin. Siç është ajo, ne kemi bashkuar forcat me bindjen e plotë se duhet të bëjmë maksimumin për të goditur rrjetet kriminale dhe gjithashtu për të mbrojtur që njerëzit e pafajshëm të zihen në grepin e disa rrjeteve. Në të njëjtën kohë dua t’Ju falënderoj për faktin se nuk janë të theksuara, ashtu si jo të gjithë britanikët janë “James Bond” apo “Mr. Bean”, ashtu edhe jo të gjithë shqiptarët janë personazhe që dalin nga “Taken””, tha Rama.

Kryeministri Rama u shpreh se, “ashtu siç djali që vjen me një varkë nuk është thjeshtë një shqiptar, por pjesë e një tabloje më të gjerë, po kështu Dua Lipa nuk është thjeshtë një këngëtare britanike, por një emigrante shqiptare që ka ardhur këtu si shumë të tjerë që kanë ardhur të ndërtojnë, të kujdesen, të gatuajnë dhe të këndojnë për ju, dhe duam të sigurohemi që ky komunitet të ndihet jo vetëm i sigurt, por edhe i nderuar këtu. Mollët e kalbura janë objekti ynë i përbashkët për t’u luftuar dhe për të fituar këtë betejë dhe siç e thatë edhe ju, sa i takon sigurisë ne jemi më shumë se të interesuar për të forcuar bashkëpunimin tonë. Më duhet të them që prej një kohe të gjatë ndihem se ka vërtetë një angazhim serioz jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra nga ana Juaj dhe pres me padurim që të bëj më të mirën së bashku me Ju. Faleminderit sërish e dua dhe t’Ju ftoj të vini në Tiranë, në Shqipëri, sepse asnjë kryeministër britanik nuk e ka vizituar Shqipërinë qysh prej Winston Churchill”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button