Ekonomia

Rënia e Euros, Koçi: Po ndikon blerja nga të huajt e pronave në Shqipëri

Çdo vit e më shumë të huajt po blejnë prona në Shqipëri, që sipas Ervin Koçit, kreut të Drejtorisë së Parandalimit të Pastrimit të Parave, po ndikon në rënien drastike të euros.

Gjatë një raportimi në Komisionin e Ligjeve, Koçi tha se krahasuar me një vit më parë, investimet në prona nga të huajt është rritur me 24%.

 “2884 të huaj blejnë shtëpi në Shqipëri, vetëm në 2022, 24% më shumë se 2021. Po t’i marrësh si vlerë mesatarisht, 450 mln euro që ndikon dhe te kursi i Euros.”

Sa i përket mundësisë së pastrimit të parave nëpërmjet kësaj metode, Koçi thotë se janë dërguar shumë referime në prokurori.

Euro ka shënuar rënien më të ulët historike në kursin e këmbimit. Sipas INSTAT, rënia e Euros nuk kanë ndikuar vetëm tek qytetarët, bizneset dhe turizmi, por dhe tek eksportet, të cilat për muajin e katërt radhazi kanë rënë dyfish.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button