Kronika

Shqipëria dhe Kosova: Marrëveshja, dënime alternative për të dënuarit kosovarë nga drejtësia shqiptare

Ministrat e Drejtësisë në Kosovë dhe Shqipëri njoftuan se brenda vitit do të finalizohet marrëveshja për shërbimet sprovuese për dënimet alternative.
Në një konferencë të përbashkët ministri Ulsi Manaj u shpreh se qytetarët e Kosovës të dënuar në Shqipëri nuk do të kenë më nevojë të paraqiten në Shqipëri për dënimet e tyre.

Do të kemi një marrëveshje për dënimet alternative për qytetarët e Kosovës të dënuar në Shqipëri, pas kësaj marrëveshjeje do të jetë në Kosovë instituti që do i mbikëqyrë këta të dënuar.”

Qëndrimi im është i qartë, nuk kam çfarë të shtoj asgjë më tepër se kryeministri Edi Rama për çështjen e rezolutës së Dick Martit. Kam shumë për të thënë por do të ndalem këtu.”

Ndërkohë që Ministrja e Drejtësisë në Kosovë, Albulena Haxhiu u shpreh se në takim u bisedua për zbatimin e marrëveshjeve të arritura në mbledhjet e dy qeverive, për të cilat kanë ngritur grupe pune.

Ndër marrëveshjet e tjera janë edhe njohja e provimit të jurisprudencës si dhe leja e punës për profesionet e lira.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button