Bota

U ndërprenë të premten, restaurohen pjesërisht linjat e komunikimit në Gaza

Komunikimet në Gaza u rivendosën pjesërisht të dielën në mëngjes, sipas dy ofruesve të shërbimeve dhe një grupi monitorues.

Palestine Telecommunications (Paltel) njoftoi në një  postim  në faqen e saj në Facebook se linjat fikse, celulare dhe lidhja e internetit po riktheheshin gradualisht pasi u ndërprenë rëndë të premten në mbrëmje.

“Pavarësisht nga serioziteti i situatës në terren, ekipet tona teknike ishin dhe po bëjnë ende gjithçka për të riparuar sa më shumë dëme në rrjet, sa më shumë që të jetë e mundur dhe brenda mundësive të disponueshme”, tha Paltel në deklaratën e saj të dielën.

Kompania e Telekomunikacionit Jawwal  gjithashtu njoftoi të dielën se shërbimet e saj të telekomunikacionit “po riktheheshin gradualisht”.

Në një  përditësim të veçantë  të postuar në X  organizata e monitorimit të internetit NetBlocks tha se interneti po rikthehej në Gaza.

“Të dhënat e rrjetit në kohë reale tregojnë se lidhja e internetit po rikthehet në Rripin e Gazës; shërbimi u ndërpre të premten në mes të bombardimeve të rënda nga Izraeli, duke lënë shumicën e banorëve të shkëputur nga bota e jashtme në një moment kritik”, thuhet në mesazh.

Kompania e telekomunikacionit në pronësi të Katarit, Ooredoo, e cila gjithashtu ofron shërbim celular në Gaza, nuk dha një përditësim për rifillim të shërbimit.

Top Channel

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button